Първата услуга за наем на батерии SmartBox си партнира с Vivacom

Телекомът осигурява интернет свързаността за работа на мобилните станции

Първата услуга за наем на батерии SmartBox си партнира с Vivacom

Снимка: Unsplash

580 ~ 1 мин. четене
Автор: Vivacom

SmartBox е първата умна и напълно автоматизирана услуга за наемане на преносими батерии в България и на Балканския полуостров. Технологичен партньор на SmartBox е VIVACOM, осигуряващ интернет свързаността на услугата за работа на мобилните станции и преминаване на онлайн плащанията.

Умното решение преодолява проблема с изтощената батерия на смартфона, защото с преносимите батерии устройството може да бъде заредено без затруднения в движение. Необходимо е само потребителят да изтегли приложението SmartBox и да санира QR кодът, който освобождава батерия, а наемането става от специални „станции“ за батерии. Само в София са разположени близо 300 станции, чиято интернет свързаност е осигурена от технологичния партньор VIVACOM. Станции за батерии има също в Бургас и Варна, като броят им непрекъснато расте.

Връщането на наетите батерии е лесно и удобно, както и вземането – само се поставя в най-близката точка до местоположението на потребителя, отбелязана на картата в приложението SmartBox.

Всяка преносима батерия от SmartBox е оборудвана с 3 вида кабели - Micro USb, type-C, IOs. Капацитетът на батерията е 5000 mAh, благодарение на което може да се зарежда повече от едно устройство, като например Bluetooth слушалки.

SmartBox е услуга, която пести време на потребителите, като им позволява да зареждат телефоните си в движение, вместо да стоят на едно място чакайки процента на батерията да се вдигне поне малко, за да могат да тръгнат.

Подкрепи Economic.bg