QBE Ventures с инвестиция в българо-американската HyperScience

Новата инвестиция ще засили позициите на HyperScience и в България, доколкото основното звено за разработки на компанията е базирано в София

QBE Ventures с инвестиция в българо-американската HyperScience
848 ~ 2 мин. четене

HyperScience, американската високотехнологична компания и QBE Insurance Group Limited (QBE), най-големият застраховател в Австралия с офиси в регионите на Австралия, Европа, Азия и Америка, обявиха приключването на сделка за инвестиция от QBE Ventures, дружество за рисков капитал. Двете компании сключиха и дългогодишно търговско споразумение, според което продукти на HyperScience ще бъдат използвани от групата на QBE в световен мащаб. Новата инвестиция ще засили позициите на HyperScience и в България, доколкото основното звено за разработки на компанията е базирано в София. Като част от споразумението, HyperScience ще предостави на QBE платформа, която да оптимизира бизнеса на застрахователната компания и да предостави по-добро решение за събиране, обработка и въвеждане на данни.

"QBE Ventures традиционно подкрепя компании, които променят индустрията, разработвайки предизвикателни технологични решения. Вълнуваме се, че ще работим с екипа на HyperScience и заедно ще вървим в посока да изградим бъдеще, в което машини и хора работят заедно и трансформират средата", сподели Тед Стъки, управляващ директор на QBE Ventures.

Основна мисия на HyperScience е да помага на големи организации от различни сфери като застраховане, финансови услуги, здравеопазване и държавна администрация в посока намаляване на ръчните процеси при въвеждане на данни. Това е възможно чрез разработване на продукти за автоматизация посредством изкуствен интелект, който може да улесни директната обработка, както за ръкописни, така и за документи с ниска резолюция в резултат на което се извлича релевантна информация.

"QBE е важен партньор за HyperScience. Както много други големи компании, и те се вълнуват от значителните перспективи, които изкуственият интелект и машинното самообучение предлагат, но също така оценяват и факта, че всяка една стъпка трябва да има практическа стойност за техните клиентите. На първо място ще им помогнем с процеса за въвеждане на данни, защото там веднага можем да окажем значително въздействие. Също така, съвместно с QBE, работим и в посока преосмисляне на основни аспекти от тяхната оперативна платформа по начин, който да им позволи по-измеримо, ефективно и персонализирано обслужване на клиенти", допълни Питър Бродски, главен изпълнителен директор на HyperScience.

Инвестицията от QBE Ventures ще допринесе и за разширяване екипа от специалисти в сферата на машинното самообучение и изкуствения интелект. За целта HyperScience планира разрастване на екипа от инженери, базиран в София, които да отговарят за разработката и поддръжката на продукти за настоящи и потенциални клиенти.

Коментари: 0