Президентът ще блокира създаването на алтернативно НСО

Румен Радев заяви, че има дрон и не отрече информацията за какво го използва

Президентът ще блокира създаването на алтернативно НСО
4313 ~ 1 мин. четене

"Ще наложа частично вето на Закона за МВР с ясни мотиви", това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Припомняме, че окончателно приетите промени в Закона за МВР предвиждат в МВР да заработи алтернативна на НСО служба за охрана. Новата структура ще може да охранява висши държавни лица, което върши и НСО.

По повод изявлението на премиера Бойко Борисов вчера, че президентът Румен Радев го следи с дрон, който управлява лично, Радев коментира  „управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове”, но по думите му това няма нищо общо с това, което казва Борисов. „Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки. В момента се отклонява вниманието от най-големия въпрос, а той е един: дали снимките са постановка, дали записът е монтаж. Това е въпросът“. Президентът отказа да коментира всички твърдения на премиера Борисов“.

„Не мога да тълкувам всичко, което казва Борисов. Моята фантазия все пак има някакъв предел, за разлика от него“, каза той.

Подкрепи Economic.bg