„Биовет“ работи по още инвестиционни проекти в Пещера

Те ще подпомогнат допълнителната обработка на продукцията, която излиза от големия завод

„Биовет“ работи по още инвестиционни проекти в Пещера

Снимка: Биовет

2324 ~ 2 мин. четене

Ние продължаваме с реализирането на съпътстващи проекти към новия завод на компанията в Пещера. Това обяви изпълнителният директор на „Биовет“ АД Ангел Желязков в интервю за Радио „Фокус“. Те са част от големия завод, който компанията откри през есента на 2019 г., като стойността на инвестицията във високотехнологичното производство надхвърли 300 млн. лв., увеличавайки капацитета на компанията за ветеринарни продукти с 50%.

„Това наистина е едно високотехнологично производство в областта на биотехнологиите, в което като оборудване, като техника, като технология се използва най-доброто и налично в момента по света. Естествено, всичко това помага за развитието на компанията, за развитието на нейните работници и специалисти - да повишават своята квалификация, да имат възможност да ползват и работят с най-доброто в момента в сферата на нашето производство“, коментира Желязков.

Той обясни също, че новите проекти, които се изпълняват в Пещера, ще подпомогнат допълнителната обработка на продукцията, която излиза от големия завод. „Така ще имаме един краен високотехнологичен и качествен продукт, който да можем да предлагаме на нашите клиенти“, добави той.

„В нашия стратегически план за развитие имаме и други проекти, които в следващите години ще бъдат реализирани. Те са в областта на увеличаване на капацитета, в областта на екологията, в областта на подобряване условията на работа – всички аспекти, които са свързани с дейността на „Биовет“, добави още той.

Компанията е най-големият инвеститор в региона, като има много инициативи, свързани със социалната отговорност. „Ние сме най-голямото предприятие в община Пещера и като една социално отговорна кампания развиваме от много години и продължително различни социални дейности. Тази мащабна кампания приключи, отделно от нея имаше една друга по-малка кампания, така наречената социална трапезария, за която „Биовет“ осигури хранителни продукти за 200 нуждаещи се човека. Те получаваха в продължение на няколко седмици топла храна“, разказа изпълнителният директор на компанията.

Той също така каза, че фирмата подпомага и спорта в общината, например футболния клуб в Пещера. „В момента над 70 деца и младежи са обхванати в тренировъчния и състезателен процес. Подпомагаме при различни спортни състезания и други спортове, които се развиват в общината. Имаме и други планове, които обсъждаме в момента с община Пещера и с кмета Йордан Младенов. Когато уточним какво точно ще правим и под каква форма, това ще стигне и до широката общественост“, обясни той.

Подкрепи Economic.bg