Разпознаха двама от парижките атентатори

Единият е французин, другият - сириец

Разпознаха двама от парижките атентатори
3686 ~ 1 мин. четене

Установена е самоличността на двама от осемте терористи, извършили кървавите атентати в Париж. Това съобщи радиостанция „Европа -1“, цитирана от БГНЕС.

Единият от тях е френски гражданин, роден в парижкото предградие Куркурон, а другият е имал сирийско гражданство. Французинът е разпознат по пръстови отпечатъци. По-рано бе съобщено, че на мястото на единия от взривовете край стадиона „Стад дьо Франс“ е открит сирийски паспорт, за който се предполага, че принадлежи на един от терористите самоубийци. Те са се взривили с помощта на шахидски пояси, за да затруднят тяхното разпознаване.

128 са жертвите на кървавите терористични атаки в Париж, това съобщиха официално от Елисейския дворец. Над 200 са ранените след атаките, 80 от тях са в критично състояние. 8 от атентаторите са мъртви – 7 са се самовзривили, а един е убит.

Броят на жертвите по неофициална информация може да достигне 150.

Президентът Франсоа Оланд обяви тази нощ извънредно положение на цялата територия на Франция и въвеждане на граничен контрол, което ще позволи да се ограничи движението на хора, ще осигури охрана на обектите и др. мероприятия с цел осигуряване на безопасност и предотвратяване на нови атаки.

Подкрепи Economic.bg