Столична община е издала двойно повече разрешения за строеж

За цялата 2017 г. стойността на разрешенията е била 11.6 млн. лв., а само за половината от 2018 г. са над 10 млн. лв.

Столична община е издала двойно повече разрешения за строеж
През 2017 г. разрешенията за строеж са за около 11.6 млн. лв., а само за първото полугодие на тази година са издадени разрешения за строеж за около 10 млн. лв. Това обяви главният архитект на столицата Здравко Здравков на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за следващата година. 

"Предстои да внесем изменение на общия устройствен план за развитието на третия метродиаметър", посочи той и допълни, че през следващата година в общинския съвет ще бъдат внесени и линейните планове за Околовръстния път, кварталите "Дружба", "Мусагеница" и "Люлин". 

По негови думи предстои създаването на дългосрочна стратегия за развитие на столицата – „Визия за София“.

"От януари започвам да събирам собствениците на рекламни елементи при мен. Всеки идва да докладва как някой от неговите колеги е сложил незаконно реклама. Започваме работни групи", коментира Здравков и уточни, че досега са премахнати над 500 рекламни елемента. Той допълни, че в Наредбата за градската среда на града ще има подробни схеми къде може да има летни градини по ул. „Граф Игнатиев“. Ще се въведат и правила за поставяне на климатици по фасадите на сградите.

"Най-важното е климатиците да не се виждат, да не шумят и да не капят. Подготвяме и стандарти за настилките - да се знае какви типове настилки могат да се поставят, условия за контактните зони с кръстовищата и за бордюрите“, допълни Здравков.
Коментари: 0