Разширението на пътя Поморие-Ахелой ще е готово до лятото

Премиерът Бойко Борисов инспектира обекта заедно с регионалния министър Николай Нанков

Разширението на пътя Поморие-Ахелой ще е готово до лятото

Снимка: МРРБ

До началото на новия летен сезон разширението на натоварения път между Бургас и Слънчев бряг в участъка Поморие-Ахелой и обходът на Ахелой, трябва бъде завършено и пуснато в експлоатация.

Това стана ясно при инспекция на строителството в събота. От регионалното ведомство обясниха, че в момента по трасето се извършват изкопни дейности, като от днес започват и насипи.

Участъкът е известен с високата концентрация на пътно-транспортни произшествия и разширяването му е основен приоритет.

Обектът бе инспектиран от министър-председателя Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Все още не е разрешен въпросът за исканото кръгово кръстовище, което да свързва общинския път Ахелой-Тънково и четирилентовия обход, но от министерството уверяват, че ще се търсят решения.

Знае се обаче по трасетата да има ново водостоци, огради за земноводни и влечуги и шумозащитни съоръжения – всичко това е обвързано с оценката на въздействие върху околната среда.

До началото на май трябва да приключат процедури по отчуждаване и да има издадено разрешение за строеж за участък от 1.2 км в частта на обхода на Поморие, който се очаква да започне да се изгражда през 2018 г.

Преди инспекцията на разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг, премиерът Борисов и министър Нанков участваха в съвещание с кризисния щаб след наводненията в региона с кметовете на Бургас Димитър Николов и на Камено Жельо Вардунски, както и с  областния управител Вълчо Чолаков.

По данни на регионалното ведомство за възстановяването на инфраструктурата в населените места са нужни 4.3 млн. лв. От там уверява, че щетите ще бъдат изцяло поправени.

Предвижда се  изграждане и на обходен път, който да изведе трафика от бургаския кв. „Меден рудник“.

Коментари: 0