Рекордно руско лято очакват в Турция

Руските туристи ще могат да заплащат на някои места в рубли

Рекордно руско лято очакват в Турция
3854 ~ 1 мин. четене
През лято 2017 Турция ще бие всички рекорди по популярност сред руснаците. Ранните резервации за топлия сезон тази година са по-високи, отколкото са били преди кризата в отношенията между двете държави. Това заяви изпълнителният директор на Асоциацията на руски туроператори Мая Ломидзе.

"Вече е ясно, че Турция ще счупи всички рекорди, дори тези преди кризата, сравнявайки периодите  при динамиката на продажбите", - казва тя. Според туроператорите делът на туристите от Турция представлява около половината от общите продажби.

Tя отбеляза, че тази популярност на Турция е свързана с голямото търсене, което бе тренд по времето на закриването на тази тенденция. Турските хотелиери подготвят за руския пазар. Те са понижили цените от 20% до 50% в някои обекти в сравнение с лятото на 2016 г. За да си върне руските туристи южната ни съседка предприе няколко мерки. 

Една от тях е възможността руснаците да се разплащат в рубли в турските курорти и да могат да теглят рубли от банкомат без да плащат комисионна. Руската "Сбербанк" и дъщерната и турска банка Denizbank пускат система за заплащане в рубли на тероторията на Турция. 

Турският международен бизнес туризъм пострада поради регионални и политически събития. Безредиците и гражданската война в съседните страни, включително в Ирак и Сирия имаха ефект върху Турция, която вече не се възприема като толкова безопасна туристическа дестинация, както беше доскоро. Тези опасения доведоха загуба на милиони туристи и приблизително 15 млрд. долара годишните приходи за страната.
Подкрепи Economic.bg