Дострояването на „Северен поток 2“ се отлага „по технически причини“

Точните дати на възобновяването на работата по руския газопровод не се посочват

Дострояването на „Северен поток 2“ се отлага „по технически причини“

Снимка: Nord Stream

Компанията строител на "Северен поток 2" Nord Stream 2 AG реши да отложи началото на работата по завършването на проекта, съобщи немското издание Handelsblatt, позовавайки се на представител на оператора. Изпълнителят твърдят, че причината за забавянето е необходимостта да се провери техническото оборудване преди да започнат строителните дейности. Точните дати на възобновяването на работата по газопровода не бяха посочени.

„Имаме разрешение от Датската енергийна агенция да започнем работа в петък. Но това не означава, че ще започнем да полагаме тръби отново на 15 януари“, каза говорител на Nord Stream 2 AG.

Според него проверката на техническото оборудване ще отнеме поне няколко дни. „Следователно не можем да посочим точната дата на възобновяване на полагането“, каза той и добави, че това може да е до края на януари или началото на февруари.

Ден по-рано, на 14 януари, пресслужбата на компанията потвърди възобновяването на строителството на газопровода от 15 януари. Местният регулатор даде разрешение за работа в териториалните води на Дания. Става въпрос за полагането на последните две линии на газопровода с дължина 50 км.

Коментари: 0