Reuters съкращава 2000 човека

Съкращението няма да засегне журналистите

Reuters съкращава 2000 човека
Thomson Reuters Corp, компанията собственик на новинарската агенция Reuters, ще съкрати 2000 човека по целия свят. Тази информация е сведена от мениджмънта на служителите чрез вътрешно съобщение. В него се посочва, че намалението на персонала ще засегне основно финансовият бизнес на компанията, управлението на риска, инвестициите и технологиите. Категорично е казано, че намаление при броя на журналистите няма да има.

Промяната е част от многогодишните усилия на компанията оптимизира разходите на компаниите в групата. Преструктурирането ще засегне дейността на Thomson Reuters в 399 държави и 150 офиса.

Говорителят на компанията обяви във вторник, че общия брой на служителите е около 48 хил. души, т.е. съкращението ще засегне около 4% от персонала. Свиването би трябвало да спести разходи на стойност между 200 и 250 млн. долара.

„Става въпрос за оптимизация на администрацията и за освобождаване на структури, които само усложняват работата и ни забавят“, коментира главният изпълнителен директор на компанията Джим Смит. По неговите думи тези действия не са продиктувани от пазарната ситуация или от незадоволителни финансови резултати.

Финансовият отчет на компанията за третото тримесечие показа, че нетната печалба се е свила минимално до 286 млн. долара. Приходите от друга страна са се увеличили с 1% до 2.74 млрд. долара.
Коментари: 0