Revolut стартира търговия с акции без комисионна

От новата функционалност могат да се възползват потребители с план Metal, Premium или Standard

Revolut стартира търговия с акции без комисионна

Снимка: Revolut

Водещият британски финтех Revolut днес обяви стартирането на платформата за търговия с акции без комисионна за 26 пазара, сред които и всички потребители на компанията в България. Над 80 000 потребители в страната вече могат да извършват търговия с акции по лесен и достъпен начин. 

Потребителите с план Standard ще могат да правят до 3 сделки без комисионна на месец, докато тези с план Premium ще могат да правят до 8 сделки без комисионна на в рамките на 30 календарни дни. Клиентите на Revolut Metal пък вече могат да извършват неограничени сделки без комисионни на месец. За тях услугата е достъпна от миналия месец.

Всички сделки отвъд тези лимити ще бъдат таксувани с £1 на сделка. Revolut начислява прозрачна 0,01% годишна такса на потребители с планове Standard, Premium и Metal за съхранение на парични средства въз основа на стойността на клиентското портфолио.

„Радваме се да предоставим достъп до фондовия пазар на още повече хора и да направим финансовите услуги по-приобщаващи, иновативни и достъпни. Ще продължим да надграждаме търговския продукт, като ще дадем достъп до различни пазари и продукти в близко бъдеще", каза Андре Мохамед, ръководител Wealth & Trading в Revolut.

Компанията обяви, че добавя още 150 американски акции, от които клиентите могат да избират, включително компании като Twilio, Worldpay и Groupon. Така потребителите на Revolut вече имат достъп до над 450 американски акции и могат да теглят месечни извлечения директно от приложението.

Британската компания въведе и възможност за закупуване на частични (фракционни) акции за едва 1 долар, което ще улесни инвеститорите, на които им се налага да купят минимум една акция в дадена компания, особено когато става дума за гиганти като Amazon, където стойността на една акция може да надхвърли хиляди долари. 
Коментари: 0