REWE ударно разширява мрежата на Penny в Румъния

В следващите 5 години инвестициите ще са над 400 млн. евро, а новите магазини над 100

REWE ударно разширява мрежата на Penny в Румъния

Снимка: Rewe-group

964 ~ 1 мин. четене

Германският търговец на храни REWE планира да инвестира над 414 млн. евро в разширяване на мрежата от обекти на веригата Penny Market в Румъния. Амбициозните планове компанията, която притежава и магазините Billa, трябва да се осъществят до края на 2025 г.

В следващите 5 години компанията иска да отвори още над 100 обекта в северната ни съседка, като в момента тя оперира 259 магазина, а целта е те да достигнат до 400, пише изданието Economica.net, цитирайки съобщение на групата.

През следващите години REWE планира да открие и своя четвърти логистичен център в региона на Олтения, както и да модернизира и оптимизира мрежата от съществуващи магазини.

„През 2019 г. продължихме да се разрастваме и постигнахме много добри резултати на бизнес ниво. Румънският пазар все още е благоприятен за разширяването на нашата магазинна мрежа и за изграждането на четвъртия логистичен център", каза генералният мениджър на REWE Румъния Даниел Грос. "Започнахме новата година с безпрецедентни предизвикателства, но целият екип на Penny Market показа издръжливост, отговорност и смелост и имахме добри времена, когато очаквахме, че ще бъдат най-трудните месеци на тази година. Искаме да постигнем целта си за разширяване, да създадем нови работни места и да обслужваме колкото се може повече доволни клиенти“, допълва мениджърът.

Бизнесът на REWE се разраства през последните години като за миналата оборотът на Penny e с 15% по-висок спрямо 2018 г.

Изданието допълва, че Penny навлезе на румънския пазар през 2005 г. и в момента над 80% от продуктите на рафтовете на магазините ѝ в страната се закупуват от местни производители и доставчици.

Подкрепи Economic.bg