Ричард Брансън и Райън Рейнолдс с общо бизнес начинание

Те обявиха новината с 90-секундно забавно видео

Ричард Брансън и Райън Рейнолдс с общо бизнес начинание

Снимка: Virgin Atlantic

2975 ~ 1 мин. четене

Звездата от "Deadpool" Райън Рейнолдс и не по-малко харизматичният сър Ричард Брансън влизат в общ бизнес. Джинът, произвеждан от компания, в която Рейнолдс има акции - Aviation American Gin ще се сервира на на полетите на компанията на Брансън Virgin Atlantic.

С комедийно видео двамата обявиха, че джинът ще се предлага в клубовете на Virgin и на борда на самолетите на компанията.

Рейнолдс говори на забавен бизнес жаргон в 90-секундното видео. 

"В Aviation сме напълно фокусирани върху това да направим най-дяволски добрия джин на планетата" - казва Рейнолдс в рекламата. "За да увеличим стойността на акционерите, имаме удоволствието да съобщим, че Virgin Atlantic и Aviation се сливат."

Той бързо е поправен от Брансън, че става дума само за партньорство, не за сливане.

"Като начало", добавя Рейнолдс, след което предлага двете компании да носят името Aviavirgination и в този момент Брансън решава да избяга от кадъра.

През февруари Рейнолдс придоби необявен дял в базираната в Орегон компания Aviation Gin от Davos Brands, която притежава и марките Astral Tequila, Sombra Mezcal и Tyku Sake.

Оттогава той играе активна роля в ежедневните операции на компанията за джин.

Рейнолдс популяризира широко марката по телевизионни предавания и чрез видеоклипове на канала си в YouTube.

От десетилетия знаменитостите са привлечени от бизнеса с алкохол. Джон Бон Джоуви стартира семейна винарна Hampton Water заедно със сина си. Режисьорът Франсис Форд Копола също притежава винарска изба и произвежда вино с марката Копола. Комикът Дан Айдрод основа Crystal Head Vodka.  

А миналата година актьорът Джордж Клуни продаде компанията си за текила за повече от 700 милиона долара на Diageo.

Подкрепи Economic.bg