Ринго Стар бе посветен в рицарство

Барабанистът на легендарните Бийтълс бе посветен в сан от Принц Уилиям

Ринго Стар бе посветен в рицарство

Снимка: БТА

1760 ~ 1 мин. четене

Барабанистът на легендарните Бийтълс Ричард Старки, по-известен като Ринго Стар, получи рицарско звание на церемония в Бъкингамския дворец днес. Той бе посветен в сан от Принц Уилям, Херцог на Кеймбридж, заради заслугите си в музиката, пише BBC. 

„Това всъщност означава много“, коментира Ринго. „Означава признание за нещата, които сме направили. Беше удоволствие да го приема“, добави именитият барабанист.

Той бе посветен в рицарски сан 53 години, след като членовете на групата Бийтълс бяха удостоени с Ордена на британската империя. Тогава обаче това бе прието разнопосочно, тъй като на рокендрола все още се гледаше с подозрение.

По-късно Джон Ленън разказва, че всички в групата са били толкова притеснени от срещата с кралицата, че са се скрили в една от дворцовите бани, за да изпушат по цигара.

Днес Ринго Стар пристигна в Бъкингамския дворец заедно със съпругата си Барбара Бах и позира за снимка, правейки присъщия си знак за мир.

На въпрос дали иска в от тук насетне да бъде припознаван като Сър Ринго, музикантът отговори, че това е ново за него и още не знае.

Подкрепи Economic.bg