Рио де Жанейро отвори първия си леден бар

Ето как посетителите му преминават от тропическия зной до -15 градуса по Целзий

Рио де Жанейро отвори първия си леден бар
4343 ~ 1 мин. четене

Навън работници се потят в тропическата жега, бързайки да завършат изграждането на олимпийските обекти в Рио де Жанейро. Вътре в най-новия бар на бразилския град обаче клиентите имат нужда от шуба и ръкавици, за да запазят пръстите си да не замръзнат за питието.

Използвайки 130 тона лед верига супермаркети построи първия „леден бар” в Рио. Заведението се намира в луксозния крайбрежен квартал Бара да Тижука и е изпълнено с ледени скулптури като статуята на Христос Спасителя и хълма Захарната бучка, 2 от символите на града.

Бразилците са известни с твърдението, че обичат бирата си „глупаво студена”, но барът го издига на съвсем ново ниво: температурата спада до -15 градуса по Целзий. В същото време термометърът отвън показва температури около 40 градуса.

Подобни барове вече има и в други части на света, но не и в тропическия зной на Рио. „Взаимствахме идеята от Лондон и най-вече от европейските градове. Голямата разлика, забавната страна, е да го правиш в град като Рио”, заяви Жозе Рафаел Васкес, генерален директор на веригата супермаркети, стояща зад това начинание – Prezunic.  

Входът е само с покани. За да получат такава, клиентите трябва да купят от бирата, която спонсорира заведението.

Още при пристигането си посетителите получават зимна шуба и ръкавици, след което преминават към междинна стая с температура 17 градуса.

След като се аклиматизират в продължение на 5 минути, те влизат в мразовитото царство в лилаво и синьо, където столовете, диваните и масите са направени изцяло от лед.

Барът е сравнително малък – той побира не повече от 20 клиенти наведнъж. Разположен е в близост до новия олимпийски парк, а посетителите имат право да го посетят за не повече от 20 минути.

Prezunic заявиха, че очакват 20 хил. посетители през следващите 2 месеца.

Подкрепи Economic.bg