\"Rizzi House\" - най-щастливата къща в света (снимки)

Най-често срещаният елемент, изрисуван по външните й стени, е усмивката

\

Бихте ли искали да посетите нещо необикновено и смешно? Когато един талантлив архитект и надарен художник обединят властта си, резултатът е красива къща, в която всеки би искал да живее и работи.


В германския град Брауншвайг се намира най-щастливата постройка на света "Happy Rizzi House", която ще подобри настроението ви в момента, в който я погледнете. Заради необичайния си дизайн тази сграда представлява реална туристическа атракция.


Жителите на германския град гордо разказват за гигантския пъзел, къща Rizzi и я отбелязват в списъка със задължителните туристически атракции в града. 


„Happy Rizzi House“ е проект на американския поп-арт художник Джеймс Рици, архитект е германецът Конрад Клостър. В продължение на две години Рици създава екстерирорът й. Тя е построена през 2001 г. и представлява офис комплекс от девет взаимносвързани сгради.


Проектът е издържан в стил графити с препратки към модерен арт. Най-често срещаният елемент, изрисуван по външните стени на комплекса, е усмивката. 


Компания й правят много други декорации – облаци, кръпки, сърца и пеперуди.


Колоритната фасада на „Щастливата къща на Рици“ вече повече от десетилетие предизвиква усмивките на минувачите в Брауншвайг и украсява ежедневието им. 

Коментари: 0