Роботът Pepper ще обслужва клиенти в Pizza Hut

Клиентите ще плащат сметките си на робота

Роботът Pepper ще обслужва клиенти в Pizza Hut

Хуманоидният робот Pepper на СофтБанк Роботикс ще приема поръчки и ще приема плащанията на сметките в заведенията на Pizza Hut в Азия. Това предвижда разработеното от MasterCard приложение за търговия, което ще използва в заведенията.

Приложението ще работи с MasterPass – глобалната услуга на MasterCard за цифрови разплащания, която свързва потребителите с търговците, като им позволява да извършват цифрови разплащания по всякакви канали и с всякакви устройства.

Новото приложение разширява възможностите на робота да интегрира обслужване на клиенти, достъп до информация и продажби, пише technews.bg.

Потребителите ще могат да започнат общуването, като просто поздравят Pepper и платят сметката си през MasterPass. Плащането ще става чрез кликване върху иконата на робота на цифровия си портфейл или чрез сканиране на QR-кода на таблета, който държи роботът.

От своя страна Pepper ще помага на клиентите с препоръки и предложения, допълнителна информация за продукти, както и да им съдейства при плащането.

Pepper ще може да одобрява и извършва трансакции, като се свързва към MasterPass чрез Wi-Fi връзка. 

Коментари: 0