Рокади в ръководството на \"Булгартрансгаз\"

Георги Гегов е новият изпълнителен директор, ще встъпи след вписване в Търговския регистър

Кирил Темелков потвърди за Economic.bg:

Рокади в ръководството на \

Поредната смяна в ръководните постове в държавната енергетика стигна и до "Булгартрансгаз". Новият изпълнителен директор на дружеството е Георги Гегов, който поема поста от Кирил Темелков. Това потвърди за "Икономика" самият Темелков днес.

Решението за смяна на целия Управителен съвет на независимия преносен оператор е взето още на 16 декември и е одобрено от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на 29 декември. На следващия ден - 30 декември, който бе и последният работен за годината, е подадено към Търговския регистър, но вписването още не е отразено. Затова и Темелков продължава да е на поста, докато вписването стане факт.

Целта на рокадата е ускоряване на изграждането на връзките между газопреносната система на България с тези на Румъния, Турция и Гърция, както и разширяването на единственото газохранилище в страната - това в Чирен. Същата причина бе изтъкната и при смяната на Надзорния съвет през декември, твърди publics.bg. "Икономика" отправи запитване и към Министерство на енергетиката за мотивите за смяната още вчера, но за момента не сме получили отговор от там. 

Гегов е бил изпълнителен директор на „Южен поток България” - проектната компания, която трябваше да реализира българския участък на мащабния газопровод от Русия, по дъното на Черно море, през България и до Австрия и Италия. Той е заемал ръководни постов както в самото дружество "Булгартрансгаз", така и в "Булгаргаз".

Сменен е бил и целия Управителен съвет на дружеството, като негов председател вече е Таня Захариева, а член става Делян Димитров.

Коментари: 0