Росен Желязков: Лошата комуникация в БДЖ е причината за оставките

Транспортният министър ще обяви решението си дали приема оставките на Борда на директорите следващата сряда

Росен Желязков: Лошата комуникация в БДЖ е причината за оставките
Автор: Вероника Тонева
По време на срещата с членовете на Борда на директорите в „Холдинг БДЖ“ бях запознат с текущото състояние на БДЖ и уверен, че няма текущи проблеми. Съществуващото напрежение в Борда обаче е причината за депозираните от Велик Занчев, Владимир Владимиров и Филип Алексиев оставки днес. Това заяви на брифинг пред медии транспортният министър Росен Желязков и допълни, че в мотивите на депозираните оставки е посочена „невъзможност за работа в екип“. Той обясни, че ще обяви решението си дали приема оставките на тримата следващата сряда.

„Това не е оценка на тяхната работа, а моето разбиране за отговорност на целия Съвет на директорите“, коментира Желязков и допълни, че ще прецени дали ще уважи заедно заявленията или поотделно.Той засегна и излезлите в медиите публикации за напрежение между членовете на Борда, като ги нарече „частично верни“. 

Относно тиражираната в медиите информация, че изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров е изпратил до ДАНС доклад, свързан с проблемите в дружеството, Желязков уточни, че не знае за съществуването му. „От публикации разбрах, че такъв е изпратен до мен и разбрах, че същият е изпратен до ДАНС, което днес беше опровергано“, заяви Росен Желязков.

Транспортният министър е назначил одит на цялото дружество от 24 октомври, като срокът за одитния документ е 40 дни. Той трябва да провери готовността за изпълнение на зимния график, да анализира състоянието на подвижния състав и други проблеми, които могат да възникнат.
Коментари: 0