Русия не изпълнява сделката за съкращаване на петролния добив

Страната се беше ангажирала да свие производството до 8.5 млн. барела през юли, но е далеч от тази цел

Русия не изпълнява сделката за съкращаване на петролния добив

Снимка: БТА

Руското производство на нефтен и газов кондензат се е увеличило до средно 9.37 млн. барела на ден през юли, съобщи информационната агенция „Интерфакс“, позовавайки се на данни от министерството на енергетиката. Спрямо юни има леко увеличение, но целта за производството, заложена в глобалната сделка в рамките на ОПЕК+, не е изпълнена с много.

От началото на август производството на петрол в Русия трябва да бъде намалено още, именно по силата на сделката, договорена между Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК) и другите големи производители, включително Русия, група, известна като ОПЕК+.

Измерено в тонове, производството на руски нефтен и газов кондензат нараства до 39.63 милиона през юли от 38.16 милиона през юни.

Съгласно споразумението, Москва обеща да намали продукцията си до около 8.5 млн. барела през май-юли, за да подкрепи цените на петрола.

Сделката не включва производство на газов кондензат.

Русия обикновено произвежда между 700 000 и 800 000 барела газов кондензат. Това означава, че без него, Русия е имала право да произвежда около 8.57 – 8.67 млн. барела суров нефт през юли.

Руският износ на петрол извън бившия Съветски съюз възлиза на 15.72 млн. тона, което е с 27.1% по-малко спрямо юли 2019 г. Измерено в барели, на ден износът достига 3.72 милиона, според „Интерфакс“.

Информационната агенция също пише, че руското производство на природен газ достигна 50.33 млрд. куб. метра през юли, което е с 7.9% по-малко спрямо година по-рано.

Коментари: 0