Русия отслабва хранителното ембарго за Запада

Мярката е необходима за стимулиране на производството на детски храни в страната

Русия отслабва хранителното ембарго за Запада

Руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ за отслабването на продуктовото ембарго, наложено на западните страни. Така се разрешава вносът на птиче месо, говеждо месо и зеленчуци, които се използват за производството на детски храни. Това посочва правителствено постановление от 27 май 2016 година.

Такава мярка е необходима за стимулиране на производството на детски храни в Русия, съобщават от Министерството на земеделието на Руската федерация.

Министерството на земеделието ще определи обема на суровините, разрешени за внос, предназначен за производството на детски (бебешки) храни, въз основа на анализ на потребностите, твърдят производители. Ще се вземе предвид и наличието на производството на такива земеделски суровини в Русия и в страните, които не попадат под ембаргото.

След срещата на Г7, на която се обсъждаше продължаване на санкциите срещу Русия, премиерът Дмитрий Медведев заяви намерението си да удължи срока на хранителното ембарго до края на 2017 г.

За близо две години търговците на дребно са се адаптирали към новите условия и не очакват от разширението на санкциите особени промени.

Коментари: 0