Руски милиардер превръща \"острова на Онасис\" в рай за богатите

Инвестиционните планове на Риболовлев са с общ бюджет над 180 млн. евро

Руски милиардер превръща \
3971 ~ 1 мин. четене

Гръцкото правителство одобри инвестиционните планове на руския милиардер Дмитрий Риболовлев за основно преустройство на историческия остров Скорпиос, известен още под името "острова на Онасис", пише GreekReporter. 

Йонийският остров беше собственост на гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис, той бе закупен от Риболовлев през 2013 г. от единствения наследник на Онасис, внучката му Атина Онасис за 120 млн. евро. Оттогава е управляван от дъщеря му Екатерина Риболовлева.

Инвестиционните планове на руския милиардер са с общ бюджет над 180 млн. евро и включват изграждането на луксозни вили, СПА центрове, ресторанти, яхтено пристанище и други съоръжения, предназначени за богатите. 

Министърът на икономиката Димитрис Пападимитриу заяви, че одобрението на плановете подчертава факта, че Гърция се е ориентирала към чуждестранните инвестиции.

Остров Скорпиос е закупен от Онасис през 1962 г. за около 10 хил. евро. Шест години по-късно той се жени за Джаки Кенеди, вдовица на убития президент на САЩ Джон Кенеди през 1963 г.

След смъртта на гръцкия милиардер островът е завещан на дъщеря му Кристина, която умира от сърдечен удар на 37 г. през 1988 г. Островът е завещан на Атина - дъщеря на Кристина и внучка на Онасис. Подкрепи Economic.bg