Ryanair добави София към новия си график за месец май

Полетите ще са по линия София- Лондон и започват от 15 май

Ryanair добави София към новия си график за месец май

Снимка: pixabay

Нискотарифният превозвач Ryanair добавя три нови маршрута към новия си график на полети от лондонското летище Станстед –до Букурещ, София и Порто. Te ще се изпълняват три пъти седмично, считано от 15 май, до Букурещ и София. Обслужването по маршрут  Лондон (Станстед) – Порто ще бъде ежедневно, като започва от 22 май, съобщава Тraveldailynews.com.

Проверка на сайта на нискотарифният превозвач показва, че актуализираният график вече е качен и полетите ще се осъществяват три пъти седмично. София е една от новите дестинации към т.нар. ограничено разписание, чиято продължителност засега е продължена до 28 май.

„Работим с правителствата на ЕС в опит да поддържаме открити някои минимални връки заради спешни случаи, макар пътниците на борда да са много малко“, се казва в съобщение на компанията, в което се уточнява още, че се очаква нормалните полети да се възобновят през юли.

„Всички самолети се дезинфекцират ежедневно. При слабо натоварване и безкасови полети социалноти дистанциране се оптимизира на борда и молим всички пътници да сътрудничат пълноценно на нашите екипажи“, пишат още от Ryanair.

От 6 април със заповед на министъра на здравеопазването е забранено влизането на чужденци от Великобритания, а днес той обяви, че иска този режим да продължи поне до 13 юли. От своя страна, Великобритания въвежда задължение всеки, пристигащ със самолет, да се подложи на 14-дневна карантина. Това важи и за британски граждани, а чужденците трябва да докажат на границата, че има частен имот, в който могат да се самоизолират за две седмици.

Коментари: 0