Ryanair отменя 190 полета от 5 държави на 28 септември

Въпреки напредъка в преговорите ще има стачки на екипажите

Ryanair отменя 190 полета от 5 държави на 28 септември

Снимка: БТА

4109 ~ 1 мин. четене

Ирландският превозвач Ryanair обяви днес, че заради планираната на 28 септември стачка ще бъдат отменени 190 полета на компанията.

Припомняме, че синдикатите на кабинните екипажи на Ryanair от пет страни заявиха по-рано през септември, че ще проведат 24-часова стачка в края на месеца. Полети ще бъдат отменени от и до Испания, Белгия, Холандия, Португалия, Италия и Германия. Анулираните 190 полета на 28 септември представляват 8% от 2400-те редовни полета на превозвача за тази дата. Очаква се да бъдат засегнати около 30 хил. клиенти.

Всички засегнати клиенти са получили имейли и съобщения за отмяната на полета си 3 дни предварително, съобщават от дружеството.

Ryanair постигна значителен напредък през последните седмици в преговорите с екипи от Ирландия, Великобритания, Италия и Германия. 

От компанията казват още, че са разочаровани от това, че тези съюзи, водени от пилотите на Eurowings в Германия, пилотите на KLM в Холандия и пилотите на Aer Lingus в Ирландия, продължават да се намесват в стачките и да вредят на бизнеса на Ryanair.

„Тъй като тези стачки се насърчават и управляват от служители на конкурентите, те са извън контрола на Ryanair”, казват от компанията.

Полетите на всички клиенти на Ryanair, които пътуват на 28.09 и не са получили имейл или SMS известие до днес, ще се движат по график.

„Искрено се извиняваме на клиентите, засегнати от тези ненужни стачки, които направихме всичко възможно да избегнем, тъй като вече сме предложили на тези съюзи споразумения”, казват от Ryanair.

Подкрепи Economic.bg