Ryanair призова да се ограничат продажбите на алкохол по летищата

Причината - пореден инцидент с пияни пътници на борда

Ryanair призова да се ограничат продажбите на алкохол по летищата
Ryanair призова за сериозни ограничения върху продажбата на алкохол по летищата. Авиокомпанията предлага лимит от две напитки на човек и забрана на продажбата на алкохол на летищата преди 10:00 часа.

Този ход идва, след като полет от Дъблин до Ибиса трябваше неочаквано да кацне в Париж в събота, след като трима пътници започнали да буйстват на борда след употреба на алкохол.
Тримата били свалени от самолета при спирането на летище Париж Бове и били задържани от френската полиция, съобщава Би Би Си.

"Задължение на летищата е да въведат тези превантивни мерки за ограничаване на прекомерната употреба на алкохол и създаваните от това проблеми, вместо да позволят на пътниците да пият в излишък преди полетите си", каза Ryanair в изявление.

Авиокомпанията добави: "Напълно е несправедливо летищата да могат да се възползват от неограничената продажба на алкохол на пътниците и да оставят авиокомпаниите да се справят с последиците за безопасността".

Позовавайки се на собствената си политика по отношение на продажбите на алкохол по време на полет, Ryanair заяви, че много в действителност се продава на борда на самолетите й се продава много малко алкохол, тъй като всички полети на компанията са на кратки разстояния.

Превозвачът е най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания, превозваща 130 милиона пътници годишно, с повече от 2000 полета дневно от около 215 летища в Европа и Северна Африка.

"Нашият кабинен екипаж е напълно обучен да се справи с продажбите и приема на алкохол", допълни авиокомпанията.

Говорител на летището в Дъблин заяви, че докато поведението на някои лица на полета на Ryanair в събота е било "очевидно неприемливо", то предложените от авиокомпанията ограничения за продажбата на алкохол са "драконовски".

Те биха "засегнали всички пътници заради поведението на много, много малка част от пътуващите със самолет", каза говорителят.
Коментари: 0