Ryanair стартира евтини полети от Варна и Пловдив до Брюксел

Те ще се изпълняват два пъти седмично

Ryanair стартира евтини полети от Варна и Пловдив до Брюксел
4973 ~ 2 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair съобщи, че пуска полети от летище Варна и Пловдив до летище „Шарлероа“ в Брюксел. Линиите стартират през октомври и ще се изпълняват два пъти седмично. Новите дестинации от и до българските градове са част от планираната зимна програма на превозвача за 2017 г. 

"Ryanair има удоволствието да съобщи, че ниските цени пристигнаха във Варна, нашето трето летище в България, с новия маршрут до Брюксел два пъти седмично, започващ през октомври, ще осигури повече от 35 000 пътници годишно на летище Варна. Нашата линия до Брюксел ще бъде идеална възможност както за семейни пътувания, така и за отдих, а билетите скоро ще бъдат в продажбa“. Това коментира Денис Барабас, мениджър „Маркетинг и продажби“ в Ryanair.

Това е поредната порция добри новини от ирландския превозвач, който наскоро заяви, че вече ще изпълнява полетите си от Терминал 2 на летище София. До момента всички нискотарифни компании летят от стария терминал на летището. Ryanair е първата подобна компания, която ще използва по-новия и модерен Терминал 2.

През 2017 г. конкуренцията на летището в морската ни столица се засилва като все повече компании избират Варна за своя нова спирка. Унгарската нискотарифна компания Wizz Air в края на 2016 г. също обяви началото на нови маршрути от Варна. Новите дестинации, които открива превозвачът през юли са от морския ни град до германските градове Дортмунд и Мюнхен, Айндховен (Холандия), Милано (Италия) и Ларнака (Кипър). Компанията увеличава и честотата на полетите си от Варна до Лондон от 7 на 10 седмично.

В края на 2016 г. и друга „лоу кост“ авиокомпания easyJet съобщи, че започва сезонни полети от летище Варна до Лондон и Берлин.

Подкрепи Economic.bg