S&P 500 и Nasdaq достигнаха нови рекордни стойности

Акциите на Zoom скочиха с над 40% след невероятните резултати за Q2

S&P 500 и Nasdaq достигнаха нови рекордни стойности

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Акциите на Zoom Video Communications скочиха с над 40% през изминалата сесия, след като публикуваха невероятни резултати през Q2 2020. За второто тримесечие на годината приходите на компанията са се увеличили повече от четири пъти спрямо предходната година. Tesla се понижи с 4.7%. Понижението беше породено от желанието на компанията да продаде до 5 милиарда долара от собствените си акции. Dow Jones се покачи с 215 пункта до 28 645. S&P 500 нарасна с 0.8%, докато Nasdaq успя да прибави над 1.4% към стойността си. И двата индекса поставиха нови рекордни стойности.

Цената на петрола се повиши във вторник. Черното злато беше подкрепено от индексът на активността за производствения сектор в САЩ, който показа по-добри стойности от очакванията на анализаторите и възстанови надеждите за по-бързо икономическо възстановяване от пандемията. Златото нарасна във вторник, тъй като слабият долар подкрепи ценния метал на фона на по-добрите от очакваните икономически данни в САЩ.

Акценти днес                                                  

Икономически данни  – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху множество икономически данни от САЩ. Основно вниманието си инвеститорите ще насочат към запасите на лек суров петрол, които се очаква да се понижат с 2 милиона. Също така института ADP ще публикува данни предвиждащи промяната в заетостта в САЩ, които идват два дни преди данните от правителството на страната.

Инструмент на фокус - Walmart

Акциите на компанията бяха подкрепени от новината за пускането на абонаментния план Walmart+. Абонаментният план ще бъде пуснат на пазара след няколко седмици. Въпреки това инвеститорите реагираха позитивно на новината. Цената се изстреля на зелена територия през изминалата сесия, но не успя да пробие психологическата граница от 150 USD за акция. Индикаторът RSI също достигна прекупени стойности, което може да бъде сигнал за корекция в цената и възможност за закупуване на акциите на по-изгодни цени.

GBP/USD

Валутната двойка образува възходящ трендови канал от началото на месеца. Последната корекция в цената беше ограничена от 50 периодната експоненциална средна. Последва успешен пробив на горната граница на канала, който вече се явява като ниво на подкрепа за валутната двойка.

XAU/USD

Цената на златото се понижи, след като достигна исторически връх от 2074 долара за тройунция. Цената образува фигура клин и успешно проби горната граница, което може да се приеме като сигнал за продължаване на възходящия тренд. Очакваме да видим нов тест на психологическото ниво от 2000 USD за тройунция. 

US Tech 100 NAS

Технологичният индекс Nasdasq успя да достигне нов исторически връх. Индексът беше на зелена територия 12 от последните 15 търговски сесии. Всяка корекция след пандемията беше ограничена от 25 периодната експоненциална средна. Индикаторът RSI достигна прекупени стойности, като очакваме да видим лека корекция в цената тази седмица, но като цяло нагласите ни са бичи.

Коментари: 0