S&P 500 се доближи на по-малко 1% от историческия си връх

Положителното движение в понеделник дойде след като президентът Доналд Тръмп подписа няколко изпълнителни заповеди

S&P 500 се доближи на по-малко 1% от историческия си връх

Снимка: Unsplsh

196 ~ 2 мин. четене

Dow Jones успя да напредне с 357 пункта, или 1.3%, до 27 791 през изминалата сесия. Най-добре представилите се акции бяха на Boeing, които успяха да повишат стойността си с 5.5%. Положителното движение в понеделник дойде след като президентът Доналд Тръмп подписа няколко изпълнителни заповеди през уикенда за подпомагане на икономиката поради пандемията. Обезщетенията при безработица ще продължат до края на 2020 г. в размер от 400 USD. 

Сесията в понеделник изпрати S&P 500 на по-малко от 1% от историческият връх на индекса поставен преди пандемията, докато NASDAQ се понижи с 0.4%, пише ЕЛАНА Трейдинг. Негативното движение на технологичният индекс беше породено от прибирането на печалби от инвеститорите в големите технологични имена като Microsoft и Netflix, които се понижиха с около 2%. 

В Европа индексите се повишиха сравнително малко, поведени от банковият сектор. Deutsche Bank AG успя да увеличи стойността си с почти 4%. Немският индекс DAX се покачи с 0.1% до 12 687, докато FTSE нарасна с 0.31% до 6 050. 

Цената на петрола поскъпна в понеделник, подкрепена от търсенето на горива и надеждите на инвеститорите за споразумение в САЩ за по-големи икономически стимули, обвързани с пандемията. 

Златото от своя страна се понижи от поставения връх в края на изминалата седмица, след като множество инвеститори прибраха печалбите си и долара увеличи покупателната си способност. 

Акценти днес

Производствени цени  – САЩ

Акцентът на деня ще падне върху индексът на производствените цени в САЩ. Индексът измерва промяната в цената на стоките, продавани от производители. Той е водещ показател за инфлацията на потребителските цени, които представляват по-голямата част от общата инфлация. По-високи четения от очакваните се приемат като положителни за американския долар.  

Инструмент на фокус

Microsoft – Дневна

Акциите на Microsoft започнаха сесията на 3 август с положителен гап, след разговори около предложението компанията да закупи китайското приложение TikTok. Възходящото движение обаче срещна зона на съпротива, която не успя да пробие през идната седмица. Цената поевтиня през последните две сесии, но не очакваме низходящото движение да пробие зоната на подкрепа около 200 USD образувана от 50 периодната експоненциална средна и тренд линията. 

AUD/USD – 4 часова 

Валутната двойка образува възходящ трендови канал от средата на юли. Цената успя да се понижи от нивото на съпротива, след добрите икономически новини обявени от бюрото по труда в САЩ. Засилването на долара продължава, като цената очакваме да срещне подкрепа около 100 периодната експоненциална средна и долната граница на канала.  

US Crude – 4 часова 

Петролът образува възходящ тренд, като цената успешно проби 100 периодната експоненциална средна, която се явява като ниво на подкрепа. Цената успя да достигне зона на съпротива от възходящото движение през изминалата сесия. Черното злато беше подкрепено от действията на Тръмп по отношение на пакета от нови стимули.  

US 30 Wall Street – Дневна 

Dow Jones се намира във възходящ тренд. Всяка корекция на този тренд беше ограничавана от 50 периодната пълзяща средна. Индексът успя да запише шести пореден ден на печалби, като стойността му успя да пробие предходен връх. Линиите на бавния Стохастик се пресякоха, което може да се приеме като сигнал за край на възходящото движение.

Подкрепи Economic.bg