Сайтът на Имотния регистър спира да работи на 24 юли

От понеделник той ще бъде достъпен само през новия единен портал за административни електронни услуги

Сайтът на Имотния регистър спира да работи на 24 юли

Снимка: Economic/Архив

908 ~ 1 мин. четене

Сайтът на Имотния регистър спира да функционира този петък, 24 юли. През уикенда той няма да бъде достъпен, но от понеделник, 27 юли, отново ще функционира, но вече като част от единния портал за административни електронни услуги https://portal.registryagency.bg/.

Събота и неделя ще бъде извършена планираната миграция на данни от профилите на ползващите имотния регистър лица. За посочения период няма да има възможност за зареждане на нови суми, както и извършване на справки. Във връзка с миграцията, в този период са възможни и временни прекъсвания в работата на сайта на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ).

След 27 юли прехвърлянето на наличните суми в профилите на потребителите ще се заявява индивидуално от всеки регистриран в единния портал чрез функцията „Обединяване на профил“.

В периода 25-26 юли услугите, свързани с автоматизираното разплащане чрез Epay ще бъдат недостъпни, в това число издаване на удостоверение за актуално състояние от Търговски регистър и регистър на ЮЛНЦ по електронен път.

От Агенцията по вписванията напомнят, че от понеделник, 27 юли, Имотния регистър и Търговския регистър, както и ЮЛНЦ ще бъдат достъпни в пълната си функционалност вече само на адреса на единния портал.

Подкрепи Economic.bg