Samsung очаква най-добрата си печалба за последните три години

Прогнозните печалби за първото тримесечие на 2017 година са за 8.8 млрд долара

Samsung очаква най-добрата си печалба за последните три години
Samsung очаква най-високата си печалба за тримесечие от три години насам, обявиха от технологичния гигант.  Добрите резултати са за периода януари-март 2017 година и се дължат на бизнеса с чипове, пише Financial Times. 

Компанията явно успява да се отърси от споходилите я проблеми. През миналата година Samsung претърпя сериозен провал с гърмящия Galaxy Note 7, а през настоящата влезе в световните медии с разкритията около корупционния скандал с участието на ръководителя на компанията Ли Джей-йон. 

Сега Южнокорейският конгломерат прогнозира оперативна печалба в размер на 9.9 трилиона вона (или 8.8 милиарда долара).  Очаква се, че приходите ще се увеличат с 0,4 на сто до 50 трилиона вона. 

Печалбите на компоненти са толкова големи, че това спокойно може да компенсира миналогодишните загуби и провала на Galaxy Note 7, коментира Лий Сун-ву, анализатор от IBK Securities. 

Памет чиповете и гъвкавите дисплеи са акумулирали около 68% от оперативните приходи на Samsung за последното тримесечие на 2016 година, за разлика от предходната, когато бизнесът със смартфони е бил водещ. 

Сега основният двигател на печалбата за първото тримесечие на 2017 година по всяка вероятност са произвежданите от Samsung полупроводници. 

От компанията споделят, че имат големи надежди за новия си флагман Galaxy S8, който трябва да излезе на пазара на 21 април. Очакванията са, че продажбите му ще спомогнат значително за затвърждаване на положителните тенденции от първото тримесечие и печалбите ще продължат да се покачват. 
Коментари: 0