Samsung Pay навлиза в Европа

Услугата засега е достъпна само в една страна

Samsung Pay навлиза в Европа

Samsung Electronics обяви старта на услугата Samsung Pay в първата европейска страна Испания. Samsung Pay e услуга за мобилни разплащания, която работи навсякъде, където е възможно плащане с безконтактна или дебитна карта. Испания е първата европейска страна, в която услугата става налична след успешния старт в Южна Корея, САЩ и Китай.

„Нашата цел е да въведем и насърчим иновациите в мобилната търговия, осигурявайки по-сигурен, по-умен и по-добър мобилен портфейл“, каза Виктор Ким, глобален директор на Samsung Pay.

„Горди сме, че Испания е първият европейски пазар, който въведе иновативната услуга. Вярваме, че тя ще бъде ключова за разплащателните навици на испанците и за еволюцията при пазара на разплащанията като цяло“, коментира Селестино Гарсия, корпоративен вицепрезидент на Samsung Испания.

Устройствата, съвместими с NFC (Near Field Communications) технологията, които могат да поддържат Samsung Pay, са Samsung Galaxy S7, S7 edge, S6, S6 edge и S6 edge+, като наличността им зависи от местния оператор. Galaxy A5 2016 също ще поддържа Samsung Pay след софтуерна актуализация.

Samsung Pay е съвместима с всички търговски обекти, които вече имат безконтактни терминали, като компанията работи в тясно сътрудничество с водещи търговци на дребно, хранителни магазини, бензиностанции и услуги за паркиране, за да създаде услуги с добавена стойност за техните клиенти.  

Коментари: 0