Samsung представи смартфона си от най-висок клас Galaxy Note 9

Компанията се надява с него да успее да тласне продажбите нагоре

Samsung представи смартфона си от най-висок клас Galaxy Note 9

Снимка: Samsung

Samsung официално представи своя най-нов премиум смартфон Galaxy Note 9, който по думи на корейския производител е олицетворение на най-новите и иновативни решения на компанията. Телефонът идва с подобрен и по-функционален S Pen, с по-издръжлива батерия и по-мощен процесор. Надеждите на гиганта са чрез това устройство да успее да си върне интереса на потребителите и отново да тласне продажбите нагоре. 
 
„Феновете на Note са сред най-лоялните потребители на Samsung, ние знаем, че искат всичко – да извлекат максимума, както докато работят, така и докато се забавляват”, коментира Ди Джей Кох, президент и главен изпълнителен директор на отдел „ИТ & Мобилни комуникации“ в Samsung Electronics. Според него Galaxy Note 9 отговаря на тези изисквания. 
 
Производителност през целия ден
 

В отговор на динамичното и наситено ежедневие на потребителите Samsung са се опитали да подобрят производителността на Galaxy Note 9 и да му вдъхнат по-дълъг живот. 
 
Батерия, която издържа през целия ден: Galaxy Note9 има 4000mAh батерия, най-голямата до този момент, гарантираща разговори по цял ден, писане на SMS-и, игри и гледане на филми от сутрин до вечер.
 
Съхранявай повече, трий по-малко: Galaxy Note9 се предлага в България – във вариант от 128GB. Устройството разполага и с допълнителен слот за памет с размер до 512GB.
 
Скорост и мощност: Galaxy Note9 е с 10nm процесор и поддръжа най-високите скорости на мрежата на пазара (до 1,2GB в секунда). Galaxy Note9 притежава и водеща в индустрията, и разработената от Samsung, технология за охлаждане Water Carbon Cooling и алгоритъм за регулиране на производителността, базиран на изкуствения интелект (AI), гарантираща непрекъсната работа на устройството.
 
Еволюцията на S Pen 

Това, което започна като инструмент за писане и рисуване, сега се развива, като ти дава повече сила и контрол. Сега, с Bluetooth поддръжка (BLE) новият S Pen предоставя изцяло нов начин за използване на Note. С едно кликване вече е възможно да се правят индивидуални и групови снимки, да се сменят слайдове на презентация, да се поставя на пауза или пуска видео и др. Разработчиците планират да интегрират новите и усъвършенствани BLE (Bluetooth Low-Energy) функционалности на S Pen в приложенията си по-късно тази година. 
 
Интелигентната камера
 

 
Galaxy Note9 използва водещите в индустрията технологии за камера на Samsung и добавя към тях нови възможности, които спомагат за заснемането на висококачествени снимки.
 
Автоматично разпознаване на сцени: Камерата на Galaxy Note9 е най-интелигентната камера, представяна от Samsung досега. Тя използва иновативни технологии, за да идентифицира елементи от снимка, като сцени и теми, автоматично да я класифицира в една от 20-те категории, и я оптимизира незабавно. В резултат се постигат реалистични изображения с ярки цветове и динамична дефиниция. 
 
Откриване на недостатъци: Първата снимка не винаги излиза правилно и Galaxy Note9 помага на потребителите да разберат това. Появява се незабавно известие, ако изображението е замъглено, обектът мига, обективът е замърсен или има фоново осветление, което влияе върху качеството на изображението.
 
Премиум камера:  Тя идва с усъвършенствана технология за намаляване на шума и обектив с двойна апертура, който се настройва спрямо светлината, точно като човешкото око. Независимо от условията на осветеност, Galaxy Note9 осигурява кристално ясни снимки.
 
Премиум преживяване: от работа към забавления
 
6.4-инчовият Super AMOLED Инфинити дисплей предлага удовлетворяващо мултимедийно изживяване. Той се допълва от стерео високоговорители, настроени от AKG и с впечатляващо аудио от Dolby Atmos®. Компанията се хвали и с видеото, изтъквайки че и YouTube обявиха Galaxy Note9 като премиум устройство, което е в състояние да предостави най-доброто от платформата.
 
Galaxy Note9 е съвместим и със Samsung DeX. Потребителите могат да работят по презентации, да редактират снимки и да гледат любимите си шоу програми, директно възпроизведени на телефона им. Може да свържете Samsung DeX към монитор с HDMI адаптери, а Galaxy Note9 може да захранва виртуалния компютър и дори да служи като напълно функционален втори екран. 
 
На 9 август вечерта стартира и кампания за предварителни поръчки на Galaxy Note9, която ще се осъществи съвместно с всички официални партньори на Samsung България. Потребителите, които върнат стар телефон от серията Note, ще получат 400 лв. отстъпка или 200 лв. при връщане на какъвто и да е смартфон, посочват от Samsung. 
 
Очава се устройството да влезе в продажба преди края на август. Цените започват от 950 долара. 

Коментари: 0