Samsung също ще тества безпилотни автомобили

Компанията е получила разрешение от южнокорейското Министерство на земеделието

Samsung също ще тества безпилотни автомобили
476 ~ 1 мин. четене

След Google, Uber и Apple сега и Samsung реши да навлезе на пазара на безпилотни автомобили. Компанията е получила разрешение от южнокорейските власти да стартира тестове на свои превозни средства, стана ясно от информация на Министерство на земеделие. Това съобщи агенция Reuters.

Технологичният гигант прави тази крачка към автомобилната индустрия в търсене на нов двигател на растежа. В декларацията на министерството се посочва, че колата, която ще използва Samsung, е модифицирана версия на превозно средство на местен автомобилен производител. Идеята е в нея да се използват собствени компоненти на технологичния гигант като камери и софтуер за изкуствен интелект.

Целта на компанията е да разработва компоненти и системи. Нововъведенията, които се очаква да тества Samsung, са свързани с разработването алгоритъм за самоуправление, който ще даде възможност за придвижване в неблагоприятни атмосферни условия. Компонентите за изработването на автономните автомобили ще са от следващо поколение, се казва още в съобщението.

"Бихме искали да изясним, че компанията няма намерение да влезе в бизнеса за производство на автомобили", обясниха от Samsung в отделно изявление във вторник, добавяйки, че автомобилът им ще е концентриран в развиването на "алгоритми за дълбоко учене за автономни операции".

По-рано тази година южнокорейският гигант обяви, че инвестира 8 млрд. щатски долара в закупуването на Harman International Industries. Поемайки контрола върху доказан производител на части за автомобили, Samsung всъщност ще успее да навлезе в сектора и да се развие много по-бързо, смятат анализатори.

За компанията крачката към автомобилната индустрия е стратегическа, като по този начин Samsung се опитва да завладее ключови позиции в различни пазарни ниши. Въпреки това ще отнеме години, докато автомобилното ѝ начинание се развие достатъчно, че да се доближи и да си съперничи с бизнеса ѝ с чипове.

Подкрепи Economic.bg