SAP търси UX специалисти в България

Софтуерният разработчик разширява своя отдел, отговорен за потребителското изживяване

SAP търси UX специалисти в България
3731 ~ 2 мин. четене

Като едно от ключовите развойни звена на софтуерния гигант SAP, през изминалата година SAP Labs България получи възможността да се специализира в усъвършенстването на потребителския интерфейс (UI) и потребителското изживяване (UX) в софтуерните продукти на компанията. 

През 2014 г., над 60 софтуерни специалистa се присъединиха към компанията и сформираха нов отдел в България, който отговаря именно за UI и UX дейността на SAP

През 2015-а това направление продължава своето развитие и разширяване, като компанията планира да наеме допълнително до 30 специалиста в сферата до края на годината.

„Истинско предизвикателство е да сформираш ефективен екип, който възможно най-бързо да започне да допринася за това, SAP софтуерът да бъде още по-лесен за използване. Радвам се, че успяхме и че продължаваме разширяването както на дейностите ни, така и на самия екип през настоящата тази година.“, казва Георги Крунев, мениджър на UI отдела в SAP Labs България. 

Новите позиции ще бъдат основно за UX Designers и UX Researchers. „Ентусиазмът в екипа ни е голям, постоянно имаме нови идеи, работата носи на всички огромно удовлетворение, търсим допълнителни предизвикателства.“, допълва той.

През изминалата година SAP Labs България нарасна с повече от 20%, като към момента в компанията работят над 630 IT професионалисти. SAP продължава да инвестира в разширяването на развойното звено в България с отварянето на новите позиции за UX специалисти. „Работим в сферата на изключително бързо развиващи се UI технологии и динамични промени в изискванията на потребителите. 

В SAP Labs България мислим в посока следващо поколение потребителско изживяване и усъвършенстваме нашите софтуерни продукти спрямо бъдещите изисквания на потребителите.“, споделя изпълнителният директор на компанията, Радослав Николов. „Бизнесът отделя все повече внимание на UX. Горд съм, че SAP отново гласува доверие именно развойния център в България, като локация, която в следващите години да проучва и развива областта на потребителското изживяване.“, допълва той.

Коментари: 0