Съпартиец към Тереза Мей: Защо не подадеш оставка?

Недоволството срещу премиера расте заради лошите резултати от местните избори

Съпартиец към Тереза Мей: Защо не подадеш оставка?

Снимка: БТА

1912 ~ 1 мин. четене
Защо не подадеш оставка? С този въпрос днес следобед британският премиер Тереза Мей бе апострофирана от свой съпартиец от Консервативната партия, след като стана ясно, че партията губи стотици общински съветници след проведените вчера местни избори, пише Business Insider.

„Националното събрание не иска да те слуша. Ние не искаме да те слушаме“, добави Стюарт Дейвис, делегат на Консервативната партия. Той направи изказванията си към Мей, когато тя излезе на сцената по време на конференцията на управляващата партия в Уелс.

Премиерът се опита да омаловажи инцидента, обръщайки го на шега: „Трябва кажа, че моят опит показва, че когото срещна в Северен Уелс, е много приятелски настроен“.Сблъсъкът на Дейвис с Мей дойде, след като Консервативната партия загуби стотици общински съветници в различните части на Обединеното кралство след проведените вчера местни избори. Засега преброяването на резултатите показва, че са загубени над 500 поста. Според някои анализатори до края на деня числото може да доближи 800.

Международните медии обобщиха, че резултатите от проведения вот демонстрират, че британските гласоподаватели демонстрират недоволството си както към управляващата Консервативна партия на Мей, така и към опозиционната Лейбъристка партия заради хаоса около Brexit, както и заради факта, че двете не успяват да го овладеят.
Коментари: 0