САЩ и Китай възобновяват търговските преговори на 10 октомври

Това ще бъде 13-ия кръг на преговорите между двете страни

САЩ и Китай възобновяват търговските преговори на 10 октомври

Снимка: БТА

Търговските преговори между САЩ и Китай ще бъдат възобновени на 10 октомври във Вашингтон, съобщава CNBC, цитирайки три свои източника. 

Според информацията на изданието китайската делегация ще бъде оглавена от зам.-председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Лю Хе. 

Официалният представител на Министерството на търговията на Китай Гао Фен заяви, че властите в Китай се готвят активно за 13-ия кръг на преговорите с Вашингтон. Работните групи на двете страни планират предварително да обсъдят проблемите на търговския дисбаланс и защитата на инвеститорите. 

Преговорите между двете страни продължават вече няколко месеца, но все още Съединените щати и Китай не успяват да изгладят търговските противоречия. Последният 12-ти кръг се проведе в Шанхай на 30-31 юли.

Припомняме, че САЩ отложи увеличение на митата от 25% на 30% от 1 за 15 октомври върху китайски стоки на стойност 250 млрд. долара. Китайските власти от своя страна решиха да освободят от 117 септември допълнителни тарифи на 16 търговски артикула от САЩ. 
Коментари: 0