САЩ организира състезание „Хакни Пентагона“

Задачата е хакери да се опитат проникнат в системите за сигурност

САЩ организира състезание „Хакни Пентагона“
268 ~ 1 мин. четене

Правителството на САЩ приканва хакери да проникнат в системите на Пентагона.  Първата по рода си програма се нарича „Хакни Пентагона“ и има за цел да провери системите за сигурност на военните компютърни мрежи.

Страната кани опитни хакери да пробват късмета си и ако могат, да разбият уебсайтовете на военното министерство. Идеята е заимствана от големите технологични компании, които редовно проверяват доколко са сигурни мрежите им, като организират състезания с материални награди за хакери.

„Сигурен съм, че тази инициатива ще повиши сигурността ни”, заяви американският министър на праовсъдието Аштън Картър, цитиран от БГНЕС. Очаква се хиляди квалифицирани участници да се включат в надпреварата да разбият компютърната отбрана на Пентагона.

От отбранителното министерство обясниха, че все още се планират детайлите и правилата за участие, но е твърде вероятно да се включат парични награди.

Условието за хакерите обаче е да са американски граждани и преди това да се регистрират, за да преминат през проверка на самоличността им. След като вече присъстват в базата данни на САЩ уменията им ще бъдат проверени върху публично-достъпните услуги на Пентагона.

Подкрепи Economic.bg