САЩ санкционират руски и китайски компании заради Северна Корея

На всички американски граждани и предприятия се забранява да имат търговски отношения с тях

САЩ санкционират руски и китайски компании заради Северна Корея
540 ~ 1 мин. четене

САЩ наложиха санкции на три предприятия и едно физическо лице, обвинени в поддържане на търговски отношения със Северна Корея въпреки ембаргото, наложено на Пхенян.

Китайското предприятие Dalian Sun Moon Star International Logistics Trading Co и сингапурският му филиал SINSMS са обвинени, че са изнасяли алкохол и цигари за Северна Корея, фалшифицирайки документи за доставка.

Незаконната според американската администрация търговия с цигари в Северна Корея носи печалби от над един милиард долара годишно, уточнява финансовото министерство на САЩ.

Освен това са наложени санкции и на руското предприятие "Профинет" и на генералния му директор Василий Колчанов. Те са оказали пристанищни услуги на севернокорейски кораби, включително два петролни танкера, които отдавна са обект на санкции.

Компанията работи в руските пристанища Находка, Владивосток и Славянка,

Санкциите на министерството на финансите на САЩ замразяват авоарите на тези лица или предприятия в САЩ. На всички американски граждани и предприятия се забранява да имат търговски отношения с тях. Подкрепи Economic.bg