Седем полезни действия на топлата вода

Количеството и качеството на водата която внасяме в организма, са един от най-важните фактори за контрола върху здравето

Седем полезни действия на топлата вода
4865 ~ 1 мин. четене
Хранителните навици, а също така количеството и качеството на водата която внасяме в организма, са един от най-важните фактори за контрола върху здравето. Ако всеки ден се пие преврена вода разрешават се повечето здравословни проблеми. 

Топлата или горещата вода не съдържа тежки метали и други вредни съединения, които могат да се намерят в чешмяната вода и които се трупат в организма и предизвикват големи здравословни проблеми. 

Ако вземете чешмяна вода и я оставите да ври поне пет минути, след като се охлади ще забележите на дъното гъста утайка от вредни материи. 

А ето и какво е полезното влияние върху организма от пиенето на топла или гореща вода. 

1. Пиенето всяка сутрин на една чаша топла вода пречиства кожата и се препоръчва на хората с проблематична кожа, като суха кожа, акне. 

2. Топлата вода отпуска мускулите и се препоръчва да се пие като отлично средство за облекчаване на менструалните болки. 

3. Сутрин преди закуска и половин час след закуска една чаша топла вода стимулира работата на стомаха и разрешава проблемите с подут стомах и газове. 

4. Пиенето на топла вода сутрин преди закуска помага за пикочните инфекции и намалява киселините в стомаха. 

5. Редовното пиене на топла вода помага циркулацията и изпотяването и изхвърля токсините от тялото, което улеснява работата на бъбреците. 

6. Ако изпиете една чаша топла вода един час след закуска, ускорява се метаболизма и изгарянето на калориите. 

7. Редовното консумиране на топла вода помага при астма; при хълцане, а отделно от това дава допълнителни сили при настинка и кашлица.


Подкрепи Economic.bg