Седмо издание на Балканския винен конкурс и фестивал 2018 с нов регламент

Вината ще е оценяват по 100-точковата система

Седмо издание на Балканския винен конкурс и фестивал 2018 с нов регламент
356 ~ 2 мин. четене

Вече седем години Балканският винен конкурс и фестивал (BIWC) се е превърнал в нарицателно за отлични вина, престиж и популярност на вината от региона, в това число и на българските.

Всяка година интересът от страна, както  на международното жури, което и тази година е много силно с 4 Masters of Wine и 1 Master sommelier, така и от страна на многобройните вносители, търговци, медии и винени любители расте.

От тази година регламентът на BIWC е променен и вината ще се оценяват  по 100-точковата система ( до момента оценяването беше извършвано по 20 – балната система). Прибавя се и още един медал: DOUBLE GOLD.  Повечето изби използват 100 - балната система като маркетингов инструмент и гордо ще показват точките си. От друга страна използването на новия медал DOUBLE GOLD ще позволи на изключителните вина да блеснат и ще улесни процеса за определяне на трофеите в отделните категории на Конкурса.

За седмото си издание BIWC излиза с нова визия. От доста време мислим за ребрандирането на Конкурса и съответно на всички негови атрибути  - сайт, медали, трофеи, стикери, дипломи – сподели Галина Нифору, директор на BIWC. Когато започнахме нещата стояха по друг начин. Сега се търсят по изчистени и опростени визии. Мисля, че сме на прав път. Засега отзвукът, както от България, така и от чужбина е много добър! От тази година започваме партьорство с най-голямата винена организация в Китай —  INTERWINE CHINA http://www.interwine.org/en/, с която ще подпишем споразумение за реклама и промотиране на Балканските вина на 28 март в Гуанджоу, Китай. Поредица от събития ще бъдат подготвени, с цел промотиране на медалистите от BIWC 2018. “

Балканския винен фестивал ще бъде посетен от 30 вносители от САЩ, Китай и Япония, както и много други, които вече са заявили своя интерес – Канада, Белгия, Холандия, Чехия, Полша, Великобритания и др.

Подробности ще откриете на сайта на форума: www.balkanswine.eu.

Подкрепи Economic.bg