Семейство Бенетон иска Generali да остане в италиански ръце

Марката за облекла Benetton ще отвори още 100 магазина до 2020 г.

Семейство Бенетон иска Generali да остане в италиански ръце

Централния офис на компанията в Триест

Снимка: Generali

1048 ~ 2 мин. четене
Семейство Бенетон иска Generali да остане в италиански ръце и е готово да затегне властта си в третия по големина застраховател в Европа заедно с други италиански инвеститори, заяви Лучано Бенетон в интервю, цитирано от Ройтерс.

Лучано е един от четиримата братя и сестри, които основават индустриалната империя Benetton (Бенетон), която има интереси както в едноименната компания за облекла, така и в инфраструктурната група Atlantia и кетъринг компанията Autogrill.

Edizione, семейният холдинг на Бенетон, се явява като италианска опора срещу потенциалното чуждестранно придобиване на Generali, след като увеличи дела си в застрахователя заедно с италианските предприемачи Франческо Гаетано Калтаджироне и Леонардо дел Векио.

"С Калтаджироне и Дел Векио заедно правим добър италиански фронт. Имаме значителен италиански залог, че и тримата заедно искаме да растем”, каза Лучано Бенетон пред La Repubblica.

Френският застраховател Axa и швейцарската Zurich Insurance са разглеждани като потенциални купувачи на Generali.

"Смятаме, че Generali трябва да остане италианска компания", казва Лучано Бенетон и добавя, че Atlantia не е получила искане да инвестира в италианския превозвач Alitalia, добавяйки, че мениджърите на компанията са запазили доверието на семейството след фаталното срутване на мост, управляван от поделението за автомагистрали на фирмата.

След бедствието, в което загинаха 43-ма души, италианското правителство заплаши да отмени концесията на Atlantia, като се позова на лошата поддръжка на магистралната мрежа. Семейство Бенетон и компанията винаги са отричали всякакви нарушения и предприемачът повтори, че групата е извършила правилната поддръжка на инфраструктурните съоръжения, които управлява.

Източници по-рано съобщиха на Ройтерс, че правителството ще бъде готово да възстанови отношенията си с Бенетон в замяна на помощта на компанията за спасяването на губещата авиокомпания Alitalia.

"Не е имало среща, нито предложение, нищо", каза Лучано Бенетон, като добави, че е важно марката Alitalia да остане в италианските ръце.

Предприемачът също така каза, че бившият шеф на Telecom Italia Марко Патуано няма да получи втори мандат като главен изпълнителен директор на Edizione, компанията, която управлява дяловете на фамилията Бенетон в Atlantia, Autogrill, Generali и други компании.

Мандатът на Патуано приключва на 24 май. Неговият наследник ще бъде кадър на Edizione, но не и член на семейството, каза Лучано Бенетон.

Компанията за облекла на Benetton ще се върне към печалба през 2020 г. и ще отвори сто нови магазина, каза още той.
Коментари: 0