Сестрата на Фидел Кастро отказа да отиде на погребението му

Тя няма никакво намерение да се връща в Куба

Сестрата на Фидел Кастро отказа да отиде на погребението му

По-малката сестра на Фидел Кастро – Хуанита Кастро, която живее в американския град Маями, няма да отиде на погребението му в Куба, предаде ТАСС.

„Във връзка с нездравите слухове, че съм заминала за Куба за погребението, искам да поясня, че никога не съм се връщала на острова и не планирам да правя това“, заяви Хуанита Кастро.

„Преди 51 години заминах в изгнание в Маями като всички онези кубинци, които напуснаха, за да търсят място, където могат да се борят за свободата на своята страна“, каза тя.

„Аз така и не промених позицията си, въпреки че трябваше да платя висока цена за нея“, заяви сестрата на Фидел Кастро и призна, че въпреки идеологическите различия с горчивина е научила за смъртта на брат си.

„Като сестра на Фидел сега преживявам загубата на човека, с когото бяхме една кръв. Същото беше, когато умряха брат ми Рамон и сестра ми Анхелита“, каза Хуанита Кастро.

Тя изрази надежда, че след смъртта на брат й кубинците ще могат да „намерят път, който в края на краищата да обедини целия народ“.

Хуанита Кастро напуска Куба през 1964 г., след като нееднократно отправя открити критики срещу властта. По-късно признава, че от 1961 г. е сътрудничела на ЦРУ.

Коментари: 0