Северна Корея е организирала убийството на Ким Чен-нам

Сред заподозрените са служители на министерствата на държавната сигурност и на външните работи

Северна Корея е организирала убийството на Ким Чен-нам
3071 ~ 1 мин. четене
Северна Корея е организатор на убийството на доведения брат на лидера на КНДР Ким Чен-нам. Това заяви южнокорейски депутати, запознати с данните на разузнавателната служба на Южна Корея.

Според информацията четирима служители от общо осемте заподозрени за убийството на Ким Чен-нам, са служители на министерствата на държавната сигурност и на външните работи в Пхенян. 

Властите в Южна Корея и САЩ твърдят, че Ким Чен-нам е убит от севернокорейски агенти на 13 февруари в столицата на Малайзия Куала Лумпур. 

До този момент нито един член от семейството на Ким Чен-нам не е отишъл да идентифицира тялото му, или да потвърди самоличността му чрез ДНК. 

Първоначално Северна Корея запази мълчания за случая. Миналата седмица официалната медия на КНДР съобщи за брата на Ким Чен-нам, но не назова поименно убития. Държавната медия осъжда действията на малайзийското правителство и обвинява страната в заговор с Южна Корея.

В съобщението се посочва, че Малайзия е направила "незаконната и неморална" аутопсия на мъж, за когото се смята, че е полубратът на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун
Подкрепи Economic.bg