Сгъваемият Galaxy Fold вече се продава и в България

Той може да бъде купен срещу 4 000 лева, без тарифните планове

Сгъваемият Galaxy Fold вече се продава и в България

Снимка: Samsung

2324 ~ 3 мин. четене
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова
Около година след представянето му и половин след стъпването му на глобалния пазар, огъващият се Galaxy Fold вече е в продажба и в България. Samsung Electronics обяви официално пускането на устройството у нас. Смартфонът е наличен в цвят „космическо черно“ и може да бъде закупен онлайн и в магазините на основните партньори на Samsung на цена от 3 999 лв., като цената не включва тарифните планове към мобилен оператор. 

Сгъваемият Galaxy Fold, заедно със сходните огъващи се устройства на другите марки, е обект на големи надежди. Мнозина считат, че този тип смартфони ще отварят нова страница в мобилните технологии. 

Съдбата на Galaxy Fold обаче бе трънлива. Слухове за смартфони с огъващ се дисплей се тръбят отдавна, а Samsung бе компанията, за която се знаеше, че работи по такъв. През 2018 г. обаче и други играчи подсказаха, че са напът да лансират собствени предложения. Под напора на конкуренцията Samsung най-накрая представи официално сгъваемия си телефон, след като няколко месеца по-рано го показа набързо, колкото да повдигне дискусии по темата и да докаже, че е крачка напред. 

В края на февруари Galaxy Fold бе изживя звездния си миг, като по план трябваше да се появи на пазара през пролетта на същата година. Заради открити непосредствено преди това дефекти обаче, стартът на продажбите му се отложи за неограничено време. Минаха няколко месеца, през които ръководството на Samsung призна, че е избързало с лансирането на считания за революционен телефон. В крайна сметка той се появи по рафтовете на магазините през септември 2019 г. 

Повече за Galaxy Fold:

Затворен, телефонът дава възможност за бърз достъп до основните функционалности на външния 4.6-инчов дисплей. В разтворен модус пък се разгръща 7.3-инчов Infinity Flex Display, на който човек може да върши няколко задачи едновременно. Теглото му е едва 276 гр., което според компанията го прави удобен и лек за носене.  

Потребителско изживяване от ново поколение

Galaxy Fold комбинира едни от най-важните характеристики на смартфона и на таблета. Разполага с външната 10-мегапикселова селфи-камера, предната двойна и задната тройна камера. 

Повече ефикасност

Създаването, споделянето и редактирането на мобилно съдържание преминава в ново измерение. Galaxy Fold дава възможност за снимане на видео и в затворено положение на телефона. След това при разтваряне на устройството и с приложението Continuity клипът може да се гледа на широкия екран. Картината безпроблемно преминава от единия към другия дисплей. 

Благодарение на функцията Multi-Active Window потребителят може паралелно да работи с различни апликации и ефективно да се справя с няколко задачи едновременно: да обработва филмов материал, да разглежда галерия от снимки, да чете имейли и т.н. 

В готовност за 5G

Galaxy Fold е напълно оборудван за пазарите, на които 5G технологиите са налични. Устройството може да използва пълния потенциал на свързаността от ново поколение за излъчване и сваляне на видео с висока разделителна способност и на друг материал, както и на игри, наситени с обемно графично съдържание – и то с изключително висока скорост. Добавяйки възможностите на 7.3-инчовия Infinity Flex Display, иновацията от Samsung променя начина, по който потребяваме съдържание и работим1.

С грижа за потребителите

Samsung предоставя на собствениците на Galaxy Fold ексклузивен достъп до персонализирано обслужване. С Premier услугата на Galaxy Fold получаваш отстъпка за една поправка на Инфинити Flex дисплея за една година от датата на покупката. Поправката може да бъде осъществена от нашите оторизирани техници.
Подкрепи Economic.bg