СГС запорира имущество на Бисеров и Главинков за 1,5 млн. лв.

Двамата са обвинени в данъчни престъпления и пране на пари

СГС запорира имущество на Бисеров и Главинков за 1,5 млн. лв.
196 ~ 2 мин. четене

По искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), Софийският градски съд запорира имущество на обща стойност 1,55 млн. лева, собственост на Христо Бисеров и Ивайло Главинков, съобщават от Комисията. Проверката на КОНПИ започна, след като през ноември 2013 г. срещу Бисеров и Главинков е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари. В хода на проверката е поискана информация от 7 европейски държави, включително Македония и Швейцария.

Запорираното имущество на Христо Бисеров е на обща стойност 1,26 млн. лв. То включва недвижим имот в София, лек автомобил, 9 банкови сметки. В иска се претендират и сумите, които съпругата му Мария Бисерова е дала на заем на сина си Ивайло Главинков, както и суми от прехвърлянето на акции от търговски дружества от Мария Бисерова, суми от продажба на автомобил и сумите, които двамата съпрузи са внесли по 2 сметки и лихвите по тях.

Запорираното имущество на Ивайло Главинков е на обща стойност 293 хил. лв. То включва апартамент в София, вилна сграда в гр. Долна баня, дялове в 5 търговски дружества, както и 9 банкови сметки. В иска се претендират още левовата равностойност на акции и дялове, суми от продажбата на дялове и имущество, средства, които Главинков е внесъл за дейността на 2 търговски дружества, и касовата наличност в едно дружество. Искат се средства, които Ивайло Главинков е давал на заем на физически и юридически лица, както и средства, които връщал по заеми от физически и юридически лица.

КОНПИ претендира от Христо Бисеров и Ивайло Главинков сумите, които Бисеров е превел от швейцарските си сметки на македонската сметка на Главинков в размер на 314 хил. долара и 117 хил. евро, които са обект на наказателното производство срещу двамата.Подкрепи Economic.bg