Шефът на Google: Интернет в сегашния му вид ще изчезне

Започнал е процес на пренареждане на доминациите и лидерството, което е резултат от приложенията за смартфони

Шефът на Google: Интернет в сегашния му вид ще изчезне
Интернет в сегашния си вид скоро ще прекрати своето съществуване. Това заяви Ерик Шмид, председател на борда на директорите на Google в реч на Световния икономически форум в Давос.

По време на една от дискусиите в Швейцария на въпрос какво ще е бъдещето на глобалната мрежа, той каза: "Аз ще отговоря много кратко - интернет ще изчезне. Ще има толкова много IP адреси, толкова много устройства, сензори, неща, които сте сложили върху себе си, с които можете да си взаимодействате, че ще престанете дори да го усещате. Това ще стане постоянна част от вашето присъствие."

По неговите думи, сега се наблюдава формиране на един високо-персонализиран, интерактивен и много интересен свят. Изграждат се множество мощни технологични платформи, започнал е процес на пренареждане на доминациите и лидерството, което е резултат от приложенията за смартфони.

"Вие виждате появата на толкова много мощни технически платформи, виждате как се променя, или ще се промени редът на доминиране или лидерството - наричайте го така, както искате - заради появата на мобилните приложения за смартфони. Сега е абсолютно невъзможно да се предскаже как ще изглежда инфраструктурата на тези приложения, защото се надига цяла нова кохорта от играчи, засилващи властта на смартфоните, които по същество не са нищо друго освен суперкомпютри", продължи той. "В момента аз разглеждам този пазар като напълно отворен", каза още директорът на Google, цитиран от ТАСС.
Коментари: 0