Шоколадът – най-желаният подарък за Свети Валентин

Един от най-големите производители вероятно скоро ще повиши цените на някои от сладките си изделия

Шоколадът – най-желаният подарък за Свети Валентин

Снимка: Unsplash

556 ~ 1 мин. четене

Шоколадът е сред най-предпочитаните подаръци за предстоящия празник на влюбените Свети Валентин, установи проучване на дигиталната платформа RetailMeNot, проведено сред американски потребители. Повече от двама на всеки петима анкетирани, или 44% от участвалите в проучването, казват, че искат шоколад като подарък за предстоящия празник. Това е увеличение с 32% в сравнение с 2020 г.

Освен това хората са готови и да отделят по-голяма сума за сладкото изкушение – средно по 46 долара, което е с 20 долара повече в сравнение с 2020 г. Тези данни идват на фона на появилата се неотдавна информация, че консумацията и производството на шоколад по време на пандемията бележи значителен ръст.

Hershey's, един от най-големите производители на шоколад в света, заяви, че скоро вероятно ще повиши цените на някои от изделията си. Изпълнителният директор на компанията Микеле Бък коментира пред Bloomberg, че планира от есенно-зимния сезон на 2021 г. да вдигне цените на торбичките на Hershey’s Kisses (марка шоколад, лансирана за първи път компанията през 1907 г., б.р). За последно гигантът увеличи цени през 2014 г.

Въпреки потенциалния ръст на разходите, още в началото на пандемията продажбите на шоколад скочиха, като трендът се запази до август, сочат данните на Националната асоциация на сладкарите.

Търговската група очаква да види подобен резултат и покрай предстоящия Свети Валентин. Прогнозата е направена въз основа на проучване, според което 87% от американците имат навика да си купуват шоколад за празника.

Подкрепи Economic.bg