Сидеров се призна за виновен по три дела

Той ще сключи споразумения с прокуратурата за инцидентите през НАТФИЗ и парламента

Сидеров се призна за виновен по три дела
Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров е признал вината си по три дела, които се водят срещу него, съобщиха от Софийски градски съд. В понеделник градските магистрати ще заседават по трите споразумения с прокуратурата, с които Сидеров се признава за виновен, уточниха от съда.

Става дума за случая в Батак на 17 май 2011 г., за НАТФИЗ - на 23 октомври м.г., и за случая до Народното събрание - на 21 май 2013 година. 

И трите споразумения са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата. 

За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата е сключил и депутатът от "Атака" Десислав Чуколов, което предвижда наказание "пробация" със същите мерки.

Срещу Сидеров и Чуколов бяха повдигнати обвинения за дръзко хулиганство за нахлуването им в НАТФИЗ. 

По този случай лидерът на "Атака" е и с обвинение за принуда срещу студентка. Двамата бяха пуснати на свобода срещу 6000 лева гаранция за всеки. 

На 21 май 2013 г. лидерът на "Атака" Волен Сидеров нападна журналист от телевизия "Скат" до сградата на Народното събрание. Тогава Сидеров отправи обиди и заплахи към журналиста, хвана ръцете му и избута микрофона му, като настояваше за извинение за думи на собственика на телевизията - по това време Валери Симеонов, който в момента е съпредседател на Патриотичния фронт. Случаят доби популярност като „Извини се, бе”.

На 17 май 2011 г. в Батак, на площад "Освобождение", по време на тържествата, посветени на 135-годишнината от Априлската епопея, Сидеров се качи на трибуната и изтръгнана кабелите за озвучаването. 
Коментари: 0