Siemens избра борсата във Франкфурт за медицинското си звено

Тази стъпка ще постави началото на най-голямото първоначално публично предлагане в Германия за повече от две десетилетия.

Siemens избра борсата във Франкфурт за медицинското си звено

Германската индустриална компания Siemens AG планира да листне отделно дъщерното си дружество, специализирано в сферата на здравеопазването - Siemens Healthineers. То ще се търгува в сегмента Prime Standard на Франкфуртската фондова борса. Тази стъпка ще постави началото на най-голямото първоначално публично предлагане в Германия за повече от две десетилетия.

Siemens Healthineers е планирано да започне да се листва на борса през първата половина на 2018. За целта ще бъде създадено акционерно дружество Siemens Healthineers AG.

Deutsche Bank, Goldman Sachs International и J.P. Morgan са ангажирани като глобални координатори, а BNP PARIBAS, BofA Merrill Lynch, Citigroup и UBS Investment Bank - като допълнителни синдикирани банки, каза главният финансов директор на Siemens Ралф Томас.

„Франкфурт е един от най-големите центрове за търговия с ценни книжа в света и значението му ще продължи да се увеличава в резултат от Brexit. Градът е привлекателен за инвеститори от цял свят. Публичното предлагане ще предостави на Siemens Healthineers предприемаческа гъвкавост и достъп до капиталовия пазар. Целта е дружеството да се развива устойчиво и печелившо, като същевременно активно работи за промяна на парадигмата в здравната индустрия", посочи Сен.

 „За Siemens Healthineers публичното предлагане е следващата логична крачка и основа за разширяване на силната ни позиция като водещ световен доставчик на технологии за здравеопазването", заяви Михаел Сен, председател на Надзорния съвет на Siemens Healthineers и член на Управителния съвет на Siemens. „Нашата подготовка за публичното предлагане върви изцяло по график. Концепцията "Стратегия 2025" и мениджърският екип са налице. Правните предпоставки до голяма степен са изпълнени. 

Коментари: 0