Siemens - традиция с бъдеще

Компанията присъства в България вече 140 години

Siemens - традиция с бъдеще

Siemens България е част от Siemens AG – световен лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията е водещ доставчик на турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, пионер в областта на инфраструктурните решения, сградните технологии, автоматизацията и софтуерни решения за индустрията.

Днес, със своите 140 години присъствие в България, Siemens използва вековните си традиции и впечатляващо ноу-хау, за да предлага и внедрява най-новите решения, спомагайки за модернизирането на българската икономика и нейната технологична база.

 

Историята зад цифрите

140 години присъствие в България, близо 500 служители в момента, 2 компетентни центъра, 1 завод за измервателна апаратура високо напрежение в Правец. Така би изглеждала Siemens България, описана накратко в цифри.

Те обаче не разказват цялата история. Зад тях стоят множество значими проекти в полза на българската индустрия, енергетика, транспорт, здравеопазване, инфраструктура, десетки престижни награди и отличия, неизброими доволни клиенти и усилията на един екип от отдадени професионалисти, които превръщат значимото в реално.


Пътят към успеха

Наред с иновациите, двигателят за успеха на Siemens винаги са били хората. Основателят на компанията Вернер фон Сименс е един от първите предприемачи в Европа, които въвеждат социални придобивки като допълнително пенсионно осигуряване за вдовици и сираци, разпределяне на част от печалбите между работниците, фирмена столова и други.

Като част от глобалната компания, Siemens България се стреми служителите да се чувстват сигурни, мотивирани и удовлетворени. Корпоративна детска градина, една значителна част от таксата за която се поема от компанията, позволява на родителите да работят спокойно, без да се притесняват за децата си. Сред другите социални придобивки са допълнително здравно и пенсионно осигуряване, ваучери за храна, както и разнообразни общи и специализирани курсове и обучения. Спортни карти, занимания по пилатес, масажи в офиса и специален кът за отдих дават възможност за поддържане на здравословен начин на живот.

През 2013 г. Siemens България бе отличена от Forbes Awards с второ място в категорията „Развитие на човешките ресурси“.

През 2018 г. Siemens България се сертифицира по международния стандарт SA 8000:2014 за корпоративна социална отговорност (КСО), един от аспектите от който е грижата за служителите.  

 

Знаете ли, че …?

 Siemens AG е създадена през 1847 г. в Берлин от Вернер фон Сименс и Йохан Халске.

 В момента компанията развива дейност в над 200 страни по света.

 Siemens стъпва в България през 1878 г.

 Фирмата е начело сред германските компании по заявки за европейски патенти през 2017 г. според Европейското патентно ведомство.  Компанията държи над 63 000 патента в глобален мащаб.

• Siemens е най-уважаваната компания в света за 2017 г.
според престижната класация на сп. Forbes - The World's Top Regarded Companies.

 Siemens е първата голяма компания в света, която публично пое ангажимента да стане въглеродно-неутрална до 2030 г.

 

Антоанета Котева, мениджър “Ключови клиенти”:

Едно от най-трудните неща е съвместяването между служебните задължения и личния живот. Siemens разбира важността на това и дава свобода на служителите да управляват  задълженията си по начин, който позволява постигането на този баланс“

Живко Василев, старши софтуерен инженер, Център за иновации в сградните технологии:

Siemens ми предоставя възможност да работя по интересни проекти, в екип от млади и талантливи колеги. А това е важно за мен, защото когато атмосферата в офиса е сплотена, човек е мотивиран и дава най-доброто от себе си“

Коментари: 0